Case Study: The Adecco Group

INDUSTRIE

Human Resources

BUSINESS DOEL

Efficiency en Performance

EVENT LOCATIES

Europa, Latam, China, Japan & US

Azavista stelt de Adecco Group in staat om haar corporate trainingsprogramma op een wereldwijde schaal, van Tokio tot Orlando, te versterken.

De Adecco Group is ’s werelds toonaangevende partner voor personeelsoplossingen. Dagelijks voorzien we meer dan 700.000 mensen van een vaste en flexibele baan. Met meer dan 33.000 medewerkers in 60 landen veranderen we de wereld van het werk één voor één. Onze collega’s bedienen meer dan 100.000 organisaties met het talent, de HR-diensten en de geavanceerde technologie die ze nodig hebben om te slagen in een steeds veranderende wereldeconomie. Als Fortune Global 500-bedrijf geven we het goede voorbeeld door het creëren van gedeelde waarde die voldoet aan sociale behoeften en tegelijkertijd de drijvende kracht is achter bedrijfsinnovatie. 

Onze cultuur van inclusiviteit, eerlijkheid en teamwork stelt individuen en organisaties in staat om hun eigen kracht te ontwikkelen, stimuleert de economie en bouwt aan betere samenlevingen. Deze waarden resoneren met onze medewerkers, die ons hebben verkozen tot nummer 2 op de lijst van Great Place to Work® – ’s werelds beste werkplekken 2017. We zorgen ervoor dat de toekomst voor iedereen werkt. De Adecco Group is gevestigd in Zürich, Zwitserland. Adecco Group AG is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en genoteerd aan de SIX Swiss Exchange (ADEN). De groep wordt voortgestuwd door acht hoofdmerken: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia en YOSS.

De Uitdaging

De opleidingsorganisatie is een groot onderdeel van hun Global Learning & Development activiteiten van de Adecco Group. Ze hebben verschillende soorten trainingsevenementen over de hele wereld, het hele jaar door. De cursussen zijn gericht op het verbeteren van leiderschap en operationele vaardigheden om de collega’s te ondersteunen in hun professionele groei. De inhoud en de omvang van het evenement kan variëren van 25 tot 160 deelnemers die filiaalmanagers of senior leiders uit verschillende marktsegmenten verzamelen.

Het learning & development team verzorgt elke stap van de planning, levering en opvolging. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken van evenement programma’s, het beheren van de inschrijvingen van de deelnemers, het bouwen van de inhoud van de website en de vertalingen. Daarom is het voor hen zo belangrijk om over een compleet en betrouwbaar event management platform te beschikken.

De Oplossing

Doordat de processen van de opleidingsorganisatie steeds veeleisender werden en het aantal cursussen en logistieke complexiteit toenam, was de oplossing die ze voorheen hadden, moeilijk schaalbaar.

Adecco organiseerde een een RFP (Request for Proposal) in de hoop zoveel mogelijk informatie te verzamelen over potentiële leveranciers en de oplossing te vinden die hen de juiste oplossing bood. Azavista kwam later in het proces naar voren en presenteerde alle belangrijke functies en oplossingen die de Adecco Group Academy nodig had.

Een van de belangrijkste dingen voor de evenementplanners is het bouwen van websites met een merknaam en dynamische registratieformulieren die gemakkelijk vertaald kunnen worden. Ons platform stelt Adecco in staat om niet alleen de inhoud te vertalen naar elke taal die ze nodig hebben, maar het maakt het ook mogelijk om zowel websites als registratieformulieren aan te passen aan hun corporate brand identity.

Met behulp van meerdere registratieformulieren zijn zij in staat om de verschillende soorten deelnemers, zoals deelnemers van specifieke cursussen en trainers, te beheren. Zij organiseren registraties van de verschillende typen deelnemers via hetzelfde evenement. Dit is een unieke feature van het Azavista platform omdat zij de verschillende inschrijfformulieren kunnen aanpassen aan de eisen van elke groep, eenvoudig en makkelijk te beheren.

De meeste communicatie tussen deelnemers, trainers en het evenement team gebeurt via e-mail, wat een cruciaal onderdeel is. Azavista’s software stelt hen in staat om slimme automatische e-mails te maken die op elk moment voor, tijdens of na een evenement kunnen worden vertaald en ingepland om te worden verzonden volgens specifieke regels die door de planner zijn vastgesteld.

Met behulp van onze robuuste rapportagefunctie exporteren zij meerdere malen de gegevens van de deelnemers, die worden gebruikt om badges te bestellen, booklets te maken of hotelkamers te boeken.

Adecco is ook in staat om realtime gegevens te hebben en specifieke rapporten te maken over elementen zoals: gekozen activiteiten per deelnemer of de voortgang van een e-mailcampagne..

“Het platform is zeer gebruiksvriendelijk. De software maakt snelle aanpassingen en zelfnavigatie mogelijk, waardoor elke stap van onze event management processen vereenvoudigd en geoptimaliseerd kan worden.”

PHILIPPE MICHECOPPIN, Program Manager

Het Resultaat

Azavista’s platform bespaart niet alleen tijd voor het team van de Adecco Group Academy op dagelijkse taken. Door een deel van de operationele processen met betrekking tot het trainingsmanagement te automatiseren, wordt ook de continuïteit gewaarborgd, zelfs wanneer het team niet op kantoor is. Azavista stelt het team in staat om efficiënter en schaalbaarder te werken, ondanks het feit dat er vaak tegelijkertijd aan verschillende gebeurtenissen wordt gewerkt.

Wat kan Azavista voor jouw organisatie betekenen?