3 Krachtige eventmarketingtrends in de gaten te houden in 2020

Het domein van de evenementenmarketing zit vol met enorme hoeveelheden creatieve energie. Dynamische individuen en organisaties proberen voortdurend iets nieuws om de harten en geesten van hun gasten te veroveren.

0

Met zoveel mogelijke opties op de markt, is het belangrijk om uit te vinden welke nieuwste trends het beste werken voor jouw organisatie en de klanten die je wilt bedienen. In de basis gaat eventmarketing over het bouwen van een vertrouwensrelatie tussen een organisatie en haar huidige klanten – de consumenten van haar producten of services – en potentiële klanten.

Snelle sales praatjes zijn niet langer meer de meest efficiënte manier om mensen aan boord te krijgen. Al helemaal niet als je serieus bent over de groei van jouw organisatie. Je moet een statement maken over wie je bent en waar jouw organisatie en merk voor staan. Hierdoor ontstaan 2 noodzaken: 

  1. Jouw prospect moet begrijpen hoe jij zijn probleem op kan lossen
  2. Jouw prospect moet zich overrompeld voelen door de diepe kennis die jij bezit over hem als mens

Laatstgenoemde is het lastigste om uit te voeren op een authentieke en oprechte manier, maar bij uitstek het belangrijkste geworden. Steeds meer millennials beklimmen de ladders binnen hun organisaties en bekleden een positie als belangrijke beslissingnemer. Hiermee ontstaat een verhoogde nadruk op persoonlijke waarde, waarbij het negeren ervan ten koste van jezelf gaat. Inzicht verkrijgen over welke trends hierop in willen spelen is dus extreem belangrijk. Hieronder noemen we de 5 meest belangrijke globale trends die het speelveld van eventmarketing beïnvloeden.

1. Het sonische landschap

Tenzij je ergens in een bos onder een steen hebt geleefd, heb je misschien gemerkt dat nieuwe vormen van luistermedia zoals podcasts steeds belangrijker zijn geworden de afgelopen jaren.
Podcasting biedt een bepaalde intimiteit en verbinding tussen de host en het publiek, welke ontbreekt in het format van traditionele radio uitzendingen. Gecombineerd met het vermogen om een specifieke niche te dienen of een specifieke vraag of nood te behandelen voor bedrijfsprofessionals, is het een onmisbaar platform voor het verkennen van snijvlakken binnen elke industrie.
Naast het podcastvoorbeeld is het aanbieden van een aantrekkelijke auditieve ervaring een belangrijk onderdeel van event marketing geworden. Zelfs zoiets ogenschijnlijk simpels als achtergrondmuziek kan een enorme impact hebben op hoe jouw event over komt. Wees daar bewust van wanneer je deze uitzoekt.

2. New realities

Een van de meest interessante en futuristische nieuwe trends binnen eventmarketing is de opkomst van virtual-, en augmented reality, als een manier om ervaringen te versterken tot science-fiction.

Terwijl AR en VR de afgelopen jaren al aanwezig waren binnen de event wereld, heeft de technologie eigenlijk recentelijk pas echt een vlucht genomen. Tegenwoordig is het een stuk geraffineerder en wereldwijd verkrijgbaar voor adembenemende ervaringen. De industrie zal naar verwachting met minstens 25% groeien.

Als we het over tastbaardere applicaties hebben, is AR toonaangevend binnen eventmarketing wanner het gaan over nieuwe toepassingen voor merkbetrokkenheid. Steeds opnieuw bewijst het een waardevol medium te zijn voor het verbeteren van de event experience. Door simpele, alomtegenwoordige platforms te gebruiken zoals smartphone apps geef je consumenten meer controle dan ooit tevoren. Ze kiezen daarmee zelf hoe zij betrokkenheid tonen en informatie tot zich nemen op events. 

De volledige controle in handen van de bezoekers leggen – om het zo maar even te noemen – kan een geweldige uitwerking hebben op de substantiële verhouding tussen jouw merk en je huidige en potentiële klanten.

3. Houd rekening met de ecologische voetafdruk van jouw event

Het is geen geheim dat millennials zich veel zorgen maken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat jouw evenement op een zo duurzaam mogelijke manier wordt uitgevoerd, maar deze waarden moeten in de voorhoede van uw eigenlijke programmering komen te staan. Zaken als digitale ticketingsystemen of zelfs het hosten van virtuele events zijn slechts enkele manieren waarop je dit centraal kan zetten in jouw planning.

sustainable event ideas graphic

Dit heeft ook gevolgen voor andere ingebakken tradities. Iedereen vindt het leuk om een swag of goodiebag op te pikken na afloop van een event om de ervaring te onthouden. Zorgen voor eerlijke, milieuvriendelijke productie en ethisch verantwoorde en natuurvriendelijke materialen, laat zien dat je de kernwaarden van jouw publiek ter harte neemt en werkt aan een betere wereld.

Het hoofdevenement

Op de hoogte blijven van trends is cruciaal voor doorlopende groei in jouw business, in welke branche je dan ook zit. Dit geldt dubbel voor eventmarketing, wat zich de laatste jaren op het snijvlak bevindt van potentiële klanten en huidige klantrelaties. Bewapen jezelf met de kennis over hetgeen de huidige businesswereld bezighoudt en verover het hart en de geest van jouw klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *