Case Study: Insinger Gilissen

INDUSTRY

Banking & Finance

BUSINESS DOEL

Efficiency & Professionalisering

EVENT LOCATIE

Amsterdam

Hoe Azavista de nummer één optie is geworden voor het Evenement Management en Marketingteam van InsingerGilissen.

InsingerGilissen is een toonaangevende private bank die verrassende financiële oplossingen en een uitstekende service biedt. Het bedrijf is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers. Twee Amsterdamse private banken met een rijke historie die respectievelijk teruggaat tot 1779 en 1881. Hun missie is om klanten en de generaties na hen op een effectieve en onafhankelijke manier te begeleiden bij het nemen van belangrijke vermogensgerelateerde beslissingen.

De Uitdaging

Theodoor Gilissen maakte al voor de fusie gebruik van het platform van Azavista. De belangrijkste doelstellingen van de events  zijn het vergroten van de klantenwerving en het verbeteren van de klantverzorging en het beheer. Ze waren zeer tevreden en tevreden over de Azavista-oplossing en het was duidelijk dat het nieuwe evenemententeam dat werd opgericht, Azavista zou blijven gebruiken om hun evenementen te beheren

“Azavista was sterke verbetering voor het marketing- en evenemententeam.”

Een event uitdaging kwam er nadat de fusie was voltooid. Het nieuwe evenemententeam had een ongelooflijk korte periode om de onboarding en training van het platform te voltooien en tegelijkertijd hun volgende evenement te beheren: IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) dat plaatsvond op november 2017. Het evenement vond plaats gedurende 2 dagen en bracht ongeveer 300 deelnemers per dag samen.

De Oplossing

InsingerGilissen heeft samen met Azavista customer succes team een plan opgesteld om zo snel mogelijk met de training te starten. Ook al waren ze al druk bezig met het organiseren van hun aankomende events, toch waren ze in staat om het IDFA evenement succesvol te laten verlopen en alle modules van de software volledig te benutten.

Het belangrijkste doel van het platform is om het evenemententeam te helpen bij het beheren van inschrijvingen en deelnemers en deelnemers en het ter plaatse inchecken van deelnemers. Met behulp van Azavista zijn ze in staat om geautomatiseerde e-mails in te stellen en de inschrijvingen die binnenkomen eenvoudig te beheren. Daarnaast biedt het platform deelnemers de mogelijkheid om zich namens anderen te registreren en hebben ze volledige toegang tot het event programma, waarop ze zich kunnen inschrijven zonder extra actie van de event manager.

De ervaring met Azavista was zeer goed, als je eenmaal kennis hebt gemaakt met het platform is het zeer eenvoudig te gebruiken. Alles is opgezet, gaat het werk vrij vlot. Inclusief dat het Customer Success team geweldig, geduldig, vriendelijk, attent en zeer behulpzaam is.”.

– SUZETTE SANDERS, Event Planner

Het resultaat

“De Azavista software helpt ons tijd te besparen en het maakt het deelnemers- en registratiebeheer zeer eenvoudig”, zegt Suzette. De check-in geeft hen ook een professioneel gevoel op hun evenement en vergemakkelijkt het leven van de deelnemers, omdat ze zich zelf en namens anderen kunnen registreren”

Wat kan Azavista voor jouw organisatie betekenen?​